Deskundig advies? Bel 0487 844 586

Dubbelwandig rookkanaal holetherm

Holetherm heeft een grote naam op het gebied van dubbelwandige roestvaststalen schoorsteenkanalen in Nederland en daarbuiten. Holetherm is daardoor gebonden zijn kwaliteit te handhaven en haar producten naar de laatste ontwikkelingen verder te perfectioneren.

Holetherm maakt de bekende dubbelwandig geïsoleerde allround schoorsteen van hoogwaardig roestvaststaal. Inwendig type 316L en uitwendig type 304. Deze dubbelwandige schoorsteen heeft een kern van keramische isolatie-vulling en is in hoge mate trillingsbestendig zodat het niet kan inzakken en de isolatie optimaal verzekerd is. Deze isolatie biedt weerstand aan een temperatuur tot 1275°C en is zelfs toereikend om bij schoorsteenbrand de schoorsteen intact te laten en daarmee het doorslaan van de brand te voorkomen.

Een ander pluspunt is, dat door de compacte hoogwaardige isolatie de Holetherm pijp 26 mm smaller is dan andere pijpen die in de handel zijn, wat weer gunstig doorwerkt in de ruimtes waarin het omkokerd doorgevoerd wordt.

Door het bovengenoemde isolatiesysteem en de toepassing van kwaliteitsmaterialen zal de buitentemperatuur van de buitenmantel laag blijven. Dit is een zeer belangrijk gegeven als men bedenkt dat de temperatuur aan het uiteinde van de schoorsteen aanzienlijk kan oplopen. Daarom moet men op dit punt de temperaturen laag kunnen houden om brandgevaar te voorkomen.

Holetherm betrouwbaar

Holetherm voldoet met omkokering aan deze eisen; dit moge mede blijken uit het TNO-onderzoek, zie rapport nr. B-85-263 en 94-CVB-R0486, welke u op aanvraag zullen worden toegezonden. Tevens is NEN 6062, bouwbesluit art. 12:4 van toepassing.
Klik hier voor het Holetherm T-600 keuringsrapport.

Door de gladde binnenkant van Holetherm dubbelwandige schoorstenen wordt de roetaanslag zoveel mogelijk beperkt. Roetaanslag is vaak de oorzaak van een schoorsteenbrand. Wel dient u enkele malen per jaar het schoorsteenkanaal te controleren en zo nodig te reinigen. Holetherm schoorstenen zijn geschikt voor het afvoeren van rookgassen van openhaarden, voorzethaarden, en kachels voor vaste brandstof. Ook kunnen Holetherm schoorstenen gebruikt worden voor de rookgas afvoer van huisbrandolie.

Diameter Holetherm

Holether is leverbaar in diverse diameters: 80, 125, 150, 175, 200, 250, 300, 350, 400 en 450 mm
Let op de te gebruiken diameter. De te gebruiken diameter van uw Holetherm dubbelwandige schoorsteen is afhankelijk van een aantal factoren:
•capaciteit van de kachel
•maatvoering van de openhaard
•lengte en situering van het stookkanaal

Montage

Holetherm dubbelwandige schoorsteen-elementen en hulpstukken zijn voorzien van een knevelsluiting, zodat de onderdelen eenvoudig doch uitermate doeltreffend en trekvast op elkaar kunnen worden aangesloten. Het is wel noodzakelijk de montage- en inbouwvoorschriften nauwkeurig te volgen, om een zo groot mogelijke zekerheid te verkrijgen. Door de vele hulpstukken van Holetherm is het mogelijk elke schoorsteen te realiseren.

Belangrijk: Een Holetherm dubbelwandige schoorsteen dient zowel binnen als buiten van boven naar beneden afwaterend gemonteerd te worden.